Door MVA wordt er niet alleen intern opleiding gegeven, maar is er ook een prima samenwerking met o.a. de Zeeuwse Muziekschool. Als ouder zijnde hoeft u geen instrument aan te schaffen, de leerlingen kunnen gebruik maken van de instrumenten die beschikbaar zijn. Zij krijgen deze in bruikleen. De blokfluit die nodig is voor de interne opleiding dient wel zelf aangeschaft te worden. Deze worden echter ook via de vereniging voor een mooie prijs aangeboden.

Na het eerste jaar wordt in samenspraak met leerling, ouders en MVA een keuze gemaakt voor het gaan bespelen van een “echt” muziekinstrument.

Deze keuze wordt niet alleen bepaald door wat de leerling wil bespelen, maar er wordt door MVA ook professioneel gekeken naar een geschikt instrument en de inpasbaarheid hiervan binnen het orkest.

 Voor het leren bespelen van een muziekinstrument, wordt meestal begonnen met een blokfluit. Dit kan al vanaf een leeftijd van 8 jaar. Tijdens dit eerste jaar wordt het notenschrift geleerd en leren leerlingen om samen met elkaar te spelen.
Muziekvereniging Arnemuiden beschikt over een professionele opleiding, waarbij de nadruk ligt op het individueel bespelen van een instrument, luisteren en het samenspelen. Want het spelen bij een muziekvereniging is juist leuk, omdat je uiteindelijk samen muziek kunt maken. Dit wordt de leerlingen vanaf lesdag één bijgebracht. Nadat het niveau voldoende is, stromen zij door naar het grote orkest.

Voor een aantal instrumenten is het mogelijk les te krijgen via de Zeeuwse Muziekschool in ons eigen clubgebouw Da Capo.Dit geldt niet voor alle instrumenten, maar is afhankelijk van het aantal leerlingen.

 

Leerlingen betalen contributie aan de verenging.

Contributie per kwartaal bedraagt:

tot 18 jaar  20 euro inclusief huur instrument, bij eigen instrument is dit 11.50 euro.

vanaf 18 jaar 31 euro inclusief huur instrument, bij eigen instrument is dit 19 euro.

Leden krijgen korting bij de muziekschool

Tarieven muziekschool normale lesvorm in 10 termijnen

Duur van de les                     < 21     >21

Individuele les 20 min. 41,50 €  50,20
Individuele les 25 min. 58,00 €  70,18
Individuele les 30 min. 64,50 €  78,05

Les via het raamwerkplan in 10 termijnen

Duur van de les                    <21          >21

Individuele les 20 min. 49,00 €  59,30
Individuele les 25 min. 65,50 €  79,25
Individuele les 30 min. 71,00 €  85,90

 

Voorbeeld: kind van onder de 18 volgt normale lessen van 20 minuten op de muziekschool. Betaalt dan 80 euro contributie aan MVA + 415 euro per jaar aan muziekschool. Totaal: 495 euro per jaar.

voorbeeld: volwassene volgt normale lessen van 20 minuten op de muziekschool. Betaalt 124 euro per jaar contributie aan de MVA + 502 euro per jaar aan de muziekschool. Totaal: 626 euro per jaar.

Wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in. Ook kunt u altijd geheel vrijblijvend onze repetitieavond bezoeken en proeven aan de sfeer binnen onze muziekvereniging. Er wordt gerepeteerd op woensdagavond tussen half 8 en half 10.